VARIETATS
Garnatxa negra, Garnatxa blanca, Garnatxa peluda
VEREMA
Verema manual en caixes al Setembre.
VINIFICACIÓ
Cofermentació en inox a 26ºC de temperatura amb maceracions curtes i llevats autòctons.
CRIANÇA
Quatre mesos sobre lies fines: el 25% en barrica i la resta en inox.
NOTES
Color robí de capa mitja-baixa amb reflexos violeta. A l’olfacte les fruites vermelles es sumen a herbes de sotabosc i tocs de terra. En boca entrada horitzontal i voluminosament amb taní lleuger i rodó; fresc, salí i persistent.
LOCALITZACIÓ
Finca Mas Vernet
SÒL
Panal: dunes fòssils quaternàries de textura franco-llimosa, calcàries i amb alt contingut en guix.
ALÇADA
350-400 m.
PLANTACIÓ
Vinyes emparrades amb densitat de 4200 plantes/ha i exposades a la garbinada.
CULTIU
Ecològic. Capa vegetal controlada a tires alternades, intercep llaurat mecànicament, poda en verd i selecció qualitativa i quantitativa de raïms amb aclarida en vinya.
RENDIMENT
6000 kg/ha.