TIPUS
Brut Nature Gran Reserva Ecològic Guarda Superior
ANYADA
2019
VARIETATS
36% Macabeu, 37% Xarel·lo, 27% Parellada
TIPUS DE CAVA
Guarda Superior
VEREMA
A finals d’agost i mitjans de setembre es veremaren per separat les tres varietats. Posteriorment es va fer el cupatge del vi base, per elaborar un cava destinat a una llarga criança, aportant estructura i equilibri.
ENVELLIMENT
Cria de més de 36 mesos en ampolla. Després es remouen manualment les ampolles en pupitres i es realitza el degollament.
DADES TÈCNIQUES
Grau alcohòlic: 11,5% vol.
Sucre residual: 1,2 g/L
Sulfurós total: 45 mg/L
Acidesa total: 5,9 g/L (àcid tartàric)
pH: 2,95
Tiratge: febrer 2020
NOTA DE TAST
Vista: Color groc amb reflexos verdosos, nítid i net. Bombolla petita i constant formant una delicada corona.
Aroma: Intensitat elevada, amb aromes de fruita blanca madura, tocs de fruita groga d’os, flor seca, notes torrades i de fruits secs com nous i ametlles, procedents de l’autòlisi.
Boca: Entrada suau i agradable, amb bombolla fina i integrada. Paladar voluminós i untuós, amb records de poma madura, fruits secs i gustos de pastisseria. Acidesa equilibrada que manté el cava viu. Postgust llarg, agradable i saborós amb records a fruits secs.
MARIDATGE
Ideal per a carns elaborades o guisades, peixos blaus al forn com el rodaballo o la tonyina, i també acompanya molt bé la cuina japonesa: teriyaki i sushi.
ALTRES
Conté sulfits.