TIPUS
Ecològic (criança en botes de roure)
ANYADA
2021
VARIETATS
20% Macabeu, 30% Xarel·lo, 20% Parellada, 15% Chardonnay, 15% Pinot Noir
TIPUS DE CAVA
Guarda
VEREMA
Durant el mes d’agost i setembre es van veremar i vinificar les cinc varietats per separat per preservar les característiques aromàtiques de cadascuna. Posteriorment es va realitzar el cupatge del vi base cava, buscant estructura i aromes de fruita per elaborar un gran cava.
CRIANÇA
El vi base resultant del cupatge: un 30% es va posar en bótes de roure francès durant tres mesos, i el 70% restant es va mantenir en dipòsits d’acer inoxidable. Després d’aquests tres mesos, es van tornar a barrejar els vins i es va fer el tiratge per a la segona fermentació en ampolla.
ENVELLIMENT
Mitjana de 12 mesos en ampolla. Posteriorment es van remoure i aclarir manualment les ampolles en pupitres abans del degollament.
DADES TÈCNIQUES
Grau alcohòlic: 11,5% vol.
Sucre residual: 2 g/L
Sulfurós total: 55 mg/L
Acidesa total: 5,4 g/L (àcid tartàric)
pH: 3,00
Tiratge: febrer 2022
NOTA DE TAST
Vista: Color groc amb reflexos verdosos, nítid i net. Bombolla petita i constant.
Aroma: Intensitat mitjana amb aromes de fruita blanca i notes florals, barrejades amb records cítrics i tocs avainillats de la criança en fusta.
Boca: Entrada suau i agradable, amb bombolla fina. Sedós al pas pel paladar, amb sensació de fruita i tocs cremosos i de vainilla provinents de la criança. Postgust llarg i agradable, amb acidesa equilibrada.
MARIDATGE
Ideal per acompanyar formatges, peixos blaus, patés i foies, així com carns guisades o rostides.
ALTRES
Conté sulfits.