TIPUS
Brut Ecològic
ANYADA
2019
VARIETATS
82% Garnatxa negra, 18% Pinot Noir
TIPUS DE CAVA
Guarda Superior
VEREMA
A mitjans d’agost es va collir i vinificar el Pinot Noir, mentre que la Garnatxa negra es va veremar i elaborar a principis de setembre. Això va permetre preservar les característiques de fruits vermells de les dues varietats. Posteriorment es va realitzar el cupatge del vi base cava per obtenir un cava fi i elegant.
ENVELLIMENT
Segona fermentació en ampolla amb una criança de més de 18 mesos a la cava, a temperatura constant de 16ºC, per obtenir un cava equilibrat i amb aromes de fruits vermells frescos, aconseguint una bombolla fina i integrada. Posteriorment, remogut manualment en pupitres abans del degollament.
DADES TÈCNIQUES
Grau alcohòlic: 11,5% vol.
Sucre residual: 5,5 g/L
Sulfurós total: 58 mg/L
Acidesa total: 5,85 g/L (àcid tartàric)
pH: 3,05
Tiratge: febrer 2020
NOTA DE TAST
Vista: Color rosa pàl·lid amb reflexos violacis, net i brillant. Bombolla petita i constant formant un rosari elegant i una corona fina.
Aroma: Intensitat aromàtica complexa que recorda els fruits vermells com la maduixa i la grosella, barrejats amb tocs florals i cítrics que aporten frescor.
Boca: Entrada suau amb bombolla fina i acidesa equilibrada. Fresc i cremós al paladar, amb records de fruits vermells i un postgust llarg i agradable recordant a la maduixa.
MARIDATGE
Ideal per a aperitius, arrossos, paelles i fideuà. Combina molt bé amb pizzes o quiches, així com amb gambes o salmó. També molt recomanable per acompanyar postres i xocolata.
ALTRES
Conté sulfits.