PORTA DE L’ALBERA
DENOMINACIÓ D’ORIGEN
Empordà.
BLEND
Macabeu de vinyes velles de la zona de Massaracs (100%). De l’anyada 2022 se n’han produït 2.500 ampolles.
VITICULTURA
Raïms procedents de diferents finques controlades a Empordà i zones properes. Vinyes de més de 50 anys.
RECOL·LECCIÓ
Verema manual amb caixes de 20 kg i selecció a vinya.
ELABORACIÓ
Fermentació alcohòlica en dipòsits d’inox de 1.500 a 2.000 litres durant 20 dies a 16ºC. Selecció de llevats i temperatura de fermentació controlada.
CRIANÇA
Criança sobre mares. 5 mesos de criança sobre lias.Criança de 5 mesos de part del vi a Barriques de Roure francès de 500 L.
NOTES DE TAST
Color groc verdós. Untuós a la copa. Al nas afruitat i fresc, amb records de fruita blanca (meló i pera), flors blanques i amb un fons d’herbes aromàtiques (romer, farigola i fonoll) juntament amb tocs molt suaus de vainilla i especiats. En boca es presenta fresc, llaminer, ampli, equilibrat i persistent amb expressió de fruita madura i varietal.