PORTA DE L’ALBERA
DENOMINACIÓ D’ORIGEN
Empordà.
BLEND
100% Carinyena. De l’anyada 2019 se n’han produït 2.800 ampolles de 75 cl i 30 Magnums encaixades en fusta, totes numerades.
VITICULTURA
Cupatge de 3 finques de carinyena ubicades a Vilamaniscle: La Irola (pendent > 8%), Camí de Rabòs i els Cingles totes elles amb una edat compresa entre 80 i 90 anys amb sòls predominants de llicorella. Conducció en got. roducció inferior als 500 kg/ha. Alçada mitjana de 200 – 250 m.
RECOL·LECCIÓ
Verema manual amb caixes de 20 kg i selecció a la vinya en el moment òptim de maduració fenòlica.
ELABORACIÓ
Verema manual en caixes de 20 Kg. Elaboració en dipòsits d’inox de 1.500 a 2.000 litres. Selecció de llevats i temperatura de fermentació controlada per a cada varietat. Maceració pre i post fermentativa.
CRIANÇA
En bótes de roure francès de 225L i 300L durant un mínim de 12 mesos. Mínims processos de clarificació i filtració. Repòs en ampolla de 6 mesos.
NOTES DE TAST
Color cirera picota intens, brillant, espès, glicèric i elegant. Aroma complex varietal: figues, fruita negra, cuir i especiats. Mineralitat. En boca tanins molt ben polits i amplis, fusta ben integrada, sensació de boca llarga amb equilibri.