D.O. PRIORAT
VARIETATS
65% garnatxa, 20% carinyena i 15% cabernet sauvignon
ORIGEN
Finca “Barranc de la Bruixa”, ubicada a el terme municipal de La Morera de Montsant, a la comarca del Priorat. Finca de terra pissarrós, que dóna vins amb molta mineralitat i expressió personal.
VEREMA
Primera (garnatxa) i segona (carinyena i cabernet) setmana d’octubre.
VINIFICACIÓ
Abans del trepitjat i desrapat, es condueix el raïm, veremat a mà, a petits dipòsits d’acer inoxidable. Després d’una prefermentació en fred a 14 graus durant 3 dies per accentuar l’expressió aromàtica, comença la fermentació del most en contacte amb les pells. Durant la fermentació alcohòlica mantenim la temperatura a 25 graus com a màxim. El sagnat del most parcialment fermentat es fa transcorreguts uns 10 dies. Una bona maceració ens permet extreure una bona dosi d’estructura tànica, així com d’antocians. El vi rep un pigeage diari i dos remuntats amb bomba.
CRIANÇA
Un 20% del vi rep una criança en bóta de 8 mesos i es barreja amb un 80% del vi sense fusta. Previ a l’embotellat, el vi s’emmagatzema a tines.
EMBOTELLAT
Gener 2023
CONTINGUT D’ALCOHOL
14,5%
NOTES DE TAST
Vi amb bona capa, de superfície brillant, color vermell cirera amb tonalitats blavoses que denoten la complexitat de la barreja. Al nas, destaquen les notes de fruita vermella madura amb la subtilesa de la fusta, espècies i torrats aportats durant la criança. També es troben presents notes balsàmiques i minerals, que denoten lorigen del vi. A la boca, entrada molt elegant amb uns tanins ben integrats i una llarga persistència al retrogust.