100% Xarel·lo
VINYA I ELABORACIÓ
Microvinificació de parcel·la única de Xarel·lo de Torrelavit (Penedès), plantada l’any 1962.
72 hores abans de veremar realitzem peu de cup amb el raïm de la pròpia vinya. Consisteix en agafar 100 kg de raïm trepitjats amb els peus i deixats a temperatura ambient durant les 72 hores per tal que els propis llevats de la vinya inicin una fermentació espontània, sense cap tipus d’ajuda per part del celler.
Una vegada hem veremat la vinya i hem premsat el raïm, afegim el peu de cup per tal d’iniciar una fermentació espontània. El 50% fermentarà en dipòsit i l’altre 50% en barrica de roure francès i castanyer de segon any i de 600L.
Un cop s’ha realitzat el primer trasbals, fem battonage amb les mares més fines durant 1 mes per tal de donar més estructura i untuositat al vi.
TAST
Podem observar un color groc amb reflexes daurats, identificant així el seu pas en bota. Llàgrima marcada a causa del battonage.
Hi trobem aromes primàries: fruita blanca, com la poma o la pera, un punt d’albarcoc, i aromes terciaries provinents del seu pas en bóta, com la vainilla, notes anisades i de bosc de pineda. Aroma mediterrani.
És untuós, amb estructura i llarg gràcies a l’acidesa equilibrada de vinyes velles. Un vi complex, amb bona persistència que minut a minut es desvetlla un nou gust.
DO Penedès