MIBAL
DENOMINACIÓ D’ORIGEN
Ribera del Duero.
VARIETAT
100% Ull de llebre
EDAT DE LES VINYES
30 Anys.
VEREMA
Les reserves hídriques van ser abundants per les precipitacions hivernals i primaverals. L’estiu es va presentar amb temperatures una mica superiors a la mitjana històrica al mes de juliol, afavorint un avenç de la data de verema cap a la tercera setmana de setembre.
La recol·lecció es va dur a terme de forma manual en caixes de 15- 20 Kg. Immediatament, el raïm, va arribar al celler per ser derrapat, trepitjada lleument i encubada passant als dipòsits de fermentació de 15000 litres de capacitat.
ELABORACIÓ
La maceració es va prolongar durant 12 dies a una temperatura de 28ºC, aproximadament, incloent en aquest temps una maceració prefermentativa de 2-3 dies. Els remuntats aplicats van ser escassos i curts per aconseguir una extracció no molt exagerada per obtenir un vi elegant i suau.
Acabada la fermentació alcohòlica es va fer una criança sobre mares per donar al vi un caràcter agradable, així com, opulent.
Un envelliment en bótes de roure francès i americà de 225 i 300 litres de capacitat durant 14 mesos, van donar lloc a aquest criança.
NOTES DE TAST
VISTA
Color vermell viu i net, d’intensitat mitjana i bona capa
NAS
Tenim un caràcter fruiter que combina subtilment amb el toc de roure aportat per la bóta i que li confereix certa complexitat que s’accentuarà en el futur.
La sensació olfactiva és molt interessant i recrea en aquesta part del tast
BOCA
Molt fresc a la boca per aquesta bona acidesa que posseeix i que li equilibra bé. És fi, elegant i delicat, fàcil de beure, característica dels vins daquesta collita 2020.