MIBAL
DENOMINACIÓ D’ORIGEN
Ribera del Duero.
VARIETAT
100% Ull de llebre
EDAT DE LES VINYES
Superior a 20 anys. Vinya ecològica
VEREMA
La nota meteorològica que defineix aquesta anyada va ser la sequera important i la calor.
El començament de l’any va portar unes precipitacions no gaire abundants pròpies d’aquestes latituds. Arribat l’estiu la calor es va fer molt intens, feia molt de temps que no es presentaven tants dies que sobrepassessin els 40ºC, donant lloc a produccions escasses i amb una maduresa notable.
La recol·lecció del raïm va ser manual en caixes de 15-20 Kg, que, ràpidament, es va traslladar a celler on es va desrascar i va estrènyer lleument, per passar als dipòsits de fermentació de petita capacitat i on es va refrigerar i macerar de forma poc intensa per a una lleugera extracció.
ELABORACIÓ
El període de maceració va ser molt curt a una temperatura màxima de 22ºC, descobrint-se abans del final de la F.A., per aconseguir una extracció molt lleugera i, així, preservar el caràcter fruiter i molt poc tànnic del vi.
NOTES DE TAST
VISTA
Color vermell molt viu i intens que crida latenció. És net, brillant i profund. En aquesta fase s’aprecia una certa carnositat.
NAS
Molta intensitat aromàtica de fruits vermells, a la seva majoria, i negres, molt frescos que presagien una evolució aromàtica òptima.
BOCA
Es tracta d’un vi molt fresc i desitjable, per la acidesa equilibrada que té. L’estructura és limitada, ja que, la extracció tànnica va ser extremadament lleu i els tanins estaven bastant madurs. És exemplar que convida a beure.