MIBAL
DENOMINACIÓ D’ORIGEN
Ribera del Duero.
VARIETAT
100% Ull de llebre
EDAT DE LES VINYES
Superior a 20 anys.
VEREMA
El començament d’any va quedar marcat per la borrasca Filomena que va portar importants precipitacions en forma de neu i, això sí, un fred terrible, aconseguint temperatures inferiors de fins a -15ºC. Els mesos següents, també, en van portar algunes pluges, considerant el mes de juny amb tempestes que van afavorir les reserves d’aigua molt importants per a una bona collita i maduresa. L’estiu va ser força sec, no oblidant que a finals d’agost van caure unes precipitacions molt necessàries, encara que en un només dia. En resum, la qualitat de la collita va ser excepcional.
La recol·lecció es va dur a terme de forma manual en caixes de 15- 20 Kg. Immediatament, el raïm, va arribar al celler per ser derrapat, trepitjada lleument i encubada passant als dipòsits de fermentació de 15000 litres de capacitat.
ELABORACIÓ
El període de maceració va ser de 7-10 dies a una temperatura màxima de 24ºC, comptant amb el temps de maceració prefermentativa, en què es va aplicar una maceració suau, apropiada per evitar un excés d’extracció, per tal d’aconseguir un vi agradable i fàcil.
Entre la fermentació alcohòlica i malolàctica, posterior al descobriment, es va aplicar una criança sobre mares fines que van augmentar el volum a boca, la suavitat i el vellutat.
Una estada de 8 mesos en bótes de roure francès i americà, complementaren l’elaboració d’aquest Roure elegant i complex.
NOTES DE TAST
VISTA
Color vermell molt intens amb reflexes de gran joventut.
NAS
Molta fruita, tant vermella, com negra complementen aquest vi amb el toc subtil del roure on va romandre i que li aporta complexitat.
BOCA
És agradablement carnós i fresc per la bona acidesa que posseïx i que li dóna equilibri. Gran anyada amb potencial per l’envelliment.