PORTA DE L’ALBERA
DENOMINACIÓ D’ORIGEN
Empordà.
BLEND
Monovarietal de Garnatxa Negra (lledoner). De l’anyada 2021 se n’han produït 1.000 ampolles i 30 magnums.
VITICULTURA
Raïms procedents de dues vinyes de garnatxa on se seleccionen les parts menys productives i amb més exposició a terrenys de llicorella. Ambdues parcel·les estan ubicades a Rabòs d´Empordà a una alçada d´uns 200 m. Sistema de conducció en doble cordó royat. Vinyes de 25 anys. Producció inferior a 1.000 kg/ha.
RECOL·LECCIÓ
Verema manual amb caixes de 20 kg i selecció a la vinya en el moment òptim de maduració fenòlica de cada varietat.
ELABORACIÓ
Elaboració de cada varietat en depòsits d’inox de 1.500 a 2.000 litres. Selecció de llevats i temperatura de fermentació controlada per a cada varietat que s’elabora independentment. Combinació de pigeage i remuntats.
CRIANÇA
En bótes de roure francès de 500L durant un mínim de 12 mesos. Mínims processos de clarificació i filtració. Repòs en ampolla de 6 mesos.
NOTES DE TAST
Color cirera picota capa mitjana, brillant i glicèric. Aroma complex amb confitures, regalèssia, vainilla, maduixa, cirera i mora. Tocs de baix bosc i molta mineralitat. A la boca sensació d’acidesa fresca que combina amb tanins molt ben polits. Estructura notable, equilibrat amb la fusta molt bé integrada i molt llaminer. Licorella de l’Empordà.
PUNTUACIÓ
90+ Peñín.