PORTA DE L’ALBERA
DENOMINACIÓ D’ORIGEN
Empordà.
BLEND
45% Garnatxa, 37% Syrah i 18% Merlot. Es produeixen 7.000 ampolles per anyada.
VITICULTURA
Raïms procedents de diverses de les finques en alçades entre 150 i 200 ma Rabòs i Vilamaniscle. Sistema de conducció en doble cordó royat certificat CCPAE. Vinyes amb edat de 30 anys. Producció al voltant dels 2.500 kg/ha.
RECOL·LECCIÓ
Verema manual amb caixes de 20 kg i selecció a la vinya en el moment òptim de
maduració fenòlica de cada varietat.
ELABORACIÓ
Elaboració de cada varietat en depòsits d’inox de 1.500 a 2.000 litres. Selecció de llevats i temperatura de fermentació controlada per a cada varietat que s’elabora independentment. Combinació de pigeage i remuntats.
CRIANÇA
6 mesos de roure francès i americà. Mínims processos de clarificació, estabilització i filtració. Repòs en ampolla 3-6 mesos.
NOTES DE TAST
Color cirera picota violaci i intens. Al nas molt afruitat i amb marcats records de confitures, regalèssia, rosa, grosella, prunes i gerds. A la boca és ampli, llaminer, fresc i elegant.