PORTA DE L’ALBERA
DENOMINACIÓ D’ORIGEN
Empordà.
BLEND
100% Garnatxa de Rabòs d’Empordà. De l’anyada 2023 se’n produiran 2.500 ampolles.
VITICULTURA
Raïms procedents d’una finca situada a 200 m d’altura a Rabòs. Sistema de conducció en doble cordó royat. Vinya de 20 anys certificada pel CCPAE. Producció al voltant dels 2.500 kg/ha.
RECOL·LECCIÓ
Verema manual amb caixes de 20 kg i selecció a la vinya. Verema primerenca per conservar la frescor i una baixa graduació, amb aromes de fruita molt fresca.
ELABORACIÓ
Entrada al celler a primera hora del matí, amb un premsat molt suau. Fermentació alcohòlica en dipòsits d’inox de 1.500 a 2.000 litres. Selecció de llevats i temperatura de fermentació controlada.
CRIANÇA
En ampolla un mínim de 3 mesos.
NOTA DE TAST
Color asalmonat. Notes de fruita vermella fresca, fruita blanca d’os, anisats i pebre blanc. En boca, acidesa refrescant, amb volum i presència.