PORTA DE L’ALBERA
DENOMINACIÓ D’ORIGEN
Empordà.
BLEND
Garnatxa, Syrah, Carinyena de vinyes de més de 80 anys i Merlot. De la anyada 2022 s’han produït 2.500 ampolles i 30 Magnums.
VITICULTURA
Garnatxa, Syrah i Merlot procedents de 3 finques diferents ubicades a Rabòs i Vilamaniscle amb una producció al voltant de 1.000 kg/ha. Zones menys productives i amb més presència de llicorella. La Carinyena procedeix d’una vinya de més de 80 anys plantat en got i amb una producció inferior als 500 kg/ha.
RECOL·LECCIÓ
Verema manual amb caixes de 20 kg i selecció en vinya al moment òptim de maduració fenòlica de cada varietat.
ELABORACIÓ
Elaboració de cada varietat en dipòsits d’inox de 1.500 a 2.000 litres. Selecció de llevats i temperatura de fermentació controlada per a cada varietat. Maceració pre i postfermentativa. Combinació de pigeage i remuntats.
CRIANÇA
En bótes de roure francès durant un mínim de 12 mesos. Mínims processos de clarificació i filtració. Repòs en ampolla de 6 mesos.
NOTES DE TAST
Color cirera picota intens, brillant, espès, glicèric i elegant amb molta intensitat cromàtica. Aroma complexa amb confitura, rosa, prunes, gerds, taronja i regalèssia. Tocs de baix bosc. A la boca sensació d’acidesa fresca que combina amb tanins molt ben polits. Estructura notable, equilibrat, amb la fusta ben integrada i llaminer. Essència del territori.
PUNTUACIÓ
90 Peñín, 90 Tim Atkin.