100% Ull de Llebre
VINYA I ELABORACIÓ
Vi negre 100% Ull de Llebre, de la finca de Mediona, a 500m d’alçada.
Un cop collit és derrapat i passa al dipòsit de maceració, aproximadament 10 dies.
Es procedeix a fer un remuntat cada 6 hores per extreure el color, estructura, aromes i moltes de les bones característiques que ens aporten les pells.
Un cop acabada la fermentació fem el descubat, és a dir, sangrem el vi i passem la pasta a la premsa, per fer un premsat suau.
Un cop el vi és al dipòsit s’inicia la fermentació malolàctica. En acabada la ferementació el vi passarà a la barrica de roure francès de 225L un mínim de 5 mesos. Posteriorment es clarifica i s’estabilitza per fred. El vi negre Laia passarà un mínim de 6 mesos en ampolla abans de sortir al mercat.
TAST
Color cirera picota, de capa mitja i llàgrima marcada.
Aroma intens de fruites vermelles madures i confitures juntament amb notes d’eucaliptus i fonoll. Fusta molt integrada en nas, sent pràcticament imperceptible.
L’entrada en boca és suau, amb una elegant intensitat de fruites vermelles madures. El pas continua amb volum, tanins gens agressius i un final agradable, on l’acidesa hi és present allargant agradablament el sabor del vi. Mica en mica també es despertaran els sabors d’eucaliptus i fonoll que ja sentiem en nas.
DO Penedès